A Girona volem aprendre a viure positivament l’emprenedoria

Més del 90% dels joves de menys de 18 anys no saben que és un “emprenedor”. Avui professionals i entitats de Girona proposen que l’assignatura de “Tecnologia” sigui obligatòria a 4t d’ESO. Què us semblaria signar un manifest a favor de la inclusió d’una assignatura obligatòria anomenada “Emprenedoria”?.

L’ou o la gallina. Els emprenedors es fan o hi neixen. Però ara més que mai com a societat hem de recolzar a les persones que tenen una idea de negoci viable, i transmeten optimisme pel futur, invertint els seus recursos (temps, diners, equipament, oficines, etc) i els recursos aliens (inversors, diners familiars i d’amics, etc) per demostrar-se a sí mateixos que poden aconseguir-ho.

Al final la veritable emprenedoria és un repte personal per avançar i descobrir nous horitzons. No parlem de tenir més diners, ni de tenir un cotxe més car. No parlem de muntar un negoci poc transparent i cojuntural.

Puc imaginar-me un grup de joves de 16-18 anys compartint casos d’èxit amb una persona emprenedora (no un professor teòric), que els hi dona motivació i orientació professional cap a l’emprenedoria.

Els centres de formació estan fent una tasca molt important difonent el coneixement sobre comptabilitat, dret, màrqueting, ofimàtica i de com fer un pressupost de tresoreria. Aquest informació ja és a l’abast de moltes persones que estan a l’atur. Però saber vèncer les pors, detectar oportunitats i automotivar-se per emprendre, és el tros del camí a recòrrer actualment.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Emprenedoria i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.