Informació valuosa, informació agregada

Ara ha sortit la segona part d’una película que va marcar una època, “Wall Street”. Dins d’una sèrie de valors negatius que es van transmatre a tota una generació de joves influenciables pel món de la borsa, entre tots aquells valors hi ha un que salvaria. Gordon Gekko, un tauró financer de Wall Street, s’enfada amb el seu jove sùbdit  quan aquest el traeix davant de la Comissió del Mercat de Valors. Gekko li diu, “jo t’ho vaig ensenyar tot, el valor de la informació”.

A Girona fa deu anys que tenim a en Quim i el seu equip treballant per donar valor a la informació. Empreses com iMente o Anpro21 recullen, seleccionen, analitzen, agrupen i entreguen als seus clients un paquets valuosos d’informació, que es troba dispersa i inconnexa per tota la xarxa internet.

Vivim una època de sobresaturació de dades, la innovació en el món de la informàtica i telecomunicacions ha generat un greu problema en la gestió de la informació, que en un 80% pertany a:

1. L’ÚS ABUSIU DEL CORREU ELECTRÒNIC…qui pot treballar quan rep més de 10 o 20 correus electrònics al dia, amb les gestions que cada un d’ells pot comportar, i els arxius adjunts que hem de guardar i modificar. Organitzar l’agenda setmanal pot arribar a ser més difícil que fer un sodoku.

2. LA PLAGA de la ofimàtica…quants milers de fitxers Word, Excel, Powerpoint, etc s’emmagatzemen en els nostres servidors i ordinadors?, el control de versions es fa difícil, i la informació s’escapa constantment entre tants usuaris i enviaments per correu electrònic.

Dona la sensació que cada dia estem reinventant la roda, quan de fet molta informació està disponible a la xarxa. Si necessites fer una presentació de vendes, orientada a millorar els resultats comercials…busca al Google: aumentar ventas filetype:ppt

Aquesta entrada s'ha publicat dins de productivitat i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.