Projecta’t cap a l’emprenedoria

Es posa en marxa una nova iniciativa amb l’objectiu de donar força a projectes que en molts casos comencen com auto-ocupació, o un projecte a jornada parcial, però que tenen prou potencial per convertir-se en quelcom més, amb gent jove amb moltes ganes de treballar diferenciant-se.

El passat divendres vam rebre a Girona la primera sessió dins del Programa Projecta’t, orientat a donar suport personalitzat a persones emprenedores que tenen una idea de negoci o ja estan en marxa (microempreses creades fa menys de 3 anys). Aquestes sessions es duen a terme a través de BES La Salle, dins de Projecta’t, promogut pel Departament de Treball.

Les xifres per tota Catalunya:

  • 400 tècnics/tècniques de la Xarxa Inicia
  • 1.000 persones emprenedores, en dos grups.

El rati és d’un tècnic per cada 2,5 persones emprenedores, molt interessant.

És un programa pràctic, coherent amb la realitat actual de l’emprenedoria.

La nostra sessió de cinc hores va estar dirigida pel Javier de la Ossa (emprenedor, formador, analista de projectes d’emprenedoria per La Caixa). El que més destacaria: l’energia emprenedora que transmet en Javier, incansable negociador que va saber aportar-nos idees i material de treball que ens faci reflexionar sobre nosaltres mateixos i els nostres projectes. El que més em va agradar: les seves històries de fracàs i superació, com a motivació per seguir endavant, i que poca gent explica per vergonya o por; les històries d’èxit són massa conegudes.

Com en el propi mercat, hi ha tres tipus de persones assistents a aquestes sessions:

1. Grup dels actius (20% del total): molt participatiu, creatiu, fa aportacions, dialoga i no té por a mostrar el seu projecte davant dels altres.

2. Grup dels escèptics (20% del total): ha tingut males experiències que no ha superat, mentalment s’autolimiten i posen pals a les rodes (a les pròpies i les dels altres).

3. Grup dels invisibles (60% del total): no parlen, no aporten, no critiquen…són invisibles?.

De quin tipus ets tu? 1, 2, 3… Ets una ànima emprenedora?

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Emprenedoria i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.