Administració Electrònica: oberta o tancada?

L’emprenedoria en el sector tecnològic s’està radicalitzant des de fa uns anys, i la batalla ara ja no és si Windows, Linux o Mac, si no un lluita per ocupar espais de mercat o crear de nous en base a tecnologia de codi obert (open source) o tancat (propietari). És una elecció que obre camins diferents, amb dinàmiques diferents en cada cas.

L’Administració Pública s’està esforçant per convocar licitacions per dinamitzar l’Administració Electrònica que afavoreixin les tecnologies de codi obert, com a garantia d’estalvi de costos i d’interoperabilitat entre plataformes i sistemes. A més l’argument de la innovació, la tecnologia de codi obert afavoreix la millora constant i distribuïda del coneixement. I les grans companyies estan en contra d’aquesta situació. En la seva representació Adobe Systems, Corel, IBM, Nokia, Opera, Oracle, RealNetworks, Red Hat, i Sun Microsystems.

Però també podem argumentar a favor del codi propietari, que segons Steve Jobs (Apple) afavoreix la innovació i el creixement estable de les tecnologies. La recerca i innovació que realitza una empresa o grup hauria de protegir-se completament, com element diferenciador que garantitzi la seva continuitat en el mercat. En la seva representació: Microsoft, Apple.

La ciutadania vol solucions als seus problemes d’àmbit públic, amb serveis de qualitat, donats amb eficiència (temps, cost, valor). Quin és el millor camí?

Aquesta entrada s'ha publicat dins de administració electrònica i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.