El relleu a Caixa Girona

Ha arribat l’hora del relleu a la presidència de Caixa Girona després del període d’Arcadi   Calzada, que n’ha estat el màxim dirigent des del 1996. Després de tretze anys és el moment d’afrontar el canvi a la presidència i s’ha especulat molt amb els noms del seu substitut/a: fins i tot, s’ha parlat molt del mateix conseller Joaquim Nadal. Però no serà ell. Hi ha una terna de noms, però el candidat/a, de moment, deu estar nomenat/da virtualment, abans no es faci públic en els propers dies. El període de Calzada ha estat marcat per una etapa de llums i ombres i la seva trajectòria no ha deixat indiferent gairebé a ningú. És un dels perfils de l’etapa de Convergència que més ha resistit en un càrrec amb poder i això ja denota que el seu recanvi també estarà condicionat pel pes del PSC a la Diputació de Girona, amb el rol secundari que també hi té Esquerra. Comparable al nomenament en el seu dia de Narcís Serra a Caixa Catalunya.

No és un bon cicle econòmic l’actual i de futur per a la persona que hagi de liderar la nova etapa a l’entitat d’estalvis però tot canvi pot aportarà un foc nou que donarà un altre caire.  Diria que, fins i tot, és molt necessari per aquest canvi de paradigma social que va més enllà de la crisi. Ara, el proper destí d’Arcadi Calzada podria ser la Fundació Príncep de Girona, amb un nou organisme i una presidència que li semblen fetes a mida.

Música / Higher Ground # UB40