L’Artur Mas guanyador i perdedor

[YouTube]u5YYS5_WA-c[/YouTube]

Dinar a Barcelona convocat pel tàndem Convergència i el grup Absolut Mas. El motiu: convocar persones de diferents àmbits però amb la temàtica 2.0 per dialogar amb Artur Mas. Tres eixos són els grans protagonistes de la trobada amb una vintena de comensals: la identitat, el finançament i la crisi. De fet, seran les tres temàtiques de la campanya electoral que comença dijous. Veig a Mas amb ganes d’agradar però el refredat li fa passar males jugades. A la pared de la sala, alguns quadres de l’interior del Palau de la Música que em fan pensar que “si les pareds del Palau parlessin…”. Justícia, sisplau! Venen temps difícils -ho recalca-, d’esforç, sacrifici, però de confiar en Catalunya, i el gran objectiu de reactivar el país quan l’economia “és plana”.

En la distància curta Mas intenta oferir una imatge que es vol basar en la realitat actual, poques proclames al vent i amb l’afegit d’afrontar l’hora de la veritat sense deixar-se du pels bons resultats de les enquestes. Torna a ser el favorit. De moment, són dues victòries en les eleccions del 2003 i 2006 però el pactes de les esquerres l’ha fet passar a l’oposició. Ha fet la travessa del desert, se’l veu reflexiu i és conscient que és la seva última oportunitat: d’aquí aquest vídeo. Ofereix un perfil de ser el Mas de sempre però aquesta vegada David Madí no ha volgut passar a l’atac i ha plantificat una campanya basada en l’esperit de les doc sessions i la plataforma dels cativistes.

Abans del dinar, vaig felicitar Vicent Partal pel quinzè aniversari de Vilaweb i Edy Kelele em va anunciar el llibre que estan preparant a Click! Art Foto sobre les vivències diàries del candidat perquè, si Mas és president, s’acabi convertit en un libre retrat electoral a l’estil dels que habitualment s’editen als Estats Units. Desitjo sort a l’Eddy per a aquests dies que gairebé conviurà amb el candidat.

Música / Backstreet Lovers # The Crookers