Arriba la cinquena edició del Music & Films, la mostra de cinema documental musical de Girona.

El protagonistes de l’edició d’aquest any seran quatre documentals dedicats a The New Raemon, Joe Strummer, Berri Txarrak i Bob Dylan.

Les sessions es portaran a terme al Cinema Truffaut els dimarts 8,15,22 i 29 de novembre a les 20.30 hores, excepte la sessió del 29 que començarà a les 22.30. L’entrada és de 3 euros

Aquest mes de novembre la Casa de la Música de Salt · Girona i el Museu del Cinema, tornen a oferir una nova edició de la mostra de documental musical, Music & Films. La mostra arriba a la cinquena edició i compta amb la col·laboració del Festival de Cinema Documental de Barcelona Beefeater In-Edit 2011 i del Cinema Truffaut, la sala que acull les projeccions.

El Music & Films arrenca amb la projecció del documental  A propósito de Rodríguez. Un documental protagonizado por The New Raemon del director català Sergi A. Minguell. The New Raemon, ex líder obscurs Madee, no ha deixat de parlar en les seves cançons de temes recurrents de la seva anterior etapa com la solitud, l’angoixa i en definitiva el “no estar bé”. En aquest extens i intimista documental veiem l’artista per dins, patint el seu art i  parlant de misèria quotidiana. Un retrat fantàstic per conèixer una mica més del peculiar món de The New Raemon.

[youtube]gMM9DVWxtWc[/youtube]

Joe Strummer: The Future Is Unwritten de Julien Temple és la segona proposta de la mostra. Un documental que mostra una mirada a la vida i la influència musical de Joe Strummer, abans, durant i després de la seva època al capdavant de la mítica banda The Clash. Un retrat de la seva vida i obra a partir d’un ampli recull de material que inclou des de converses i entrevistes inèdites, fins a actuacions en directe, algunes mai vistes fins ara, o la recuperació de les gravacions originals del seu programa de ràdio per a la BBC.

[youtube]xg3md__8IaQ[/youtube]

Els 25 mesos més intensos en la història de Berri Txarrak es recullen en el documental Zertarako Amestu (Per què somiar?) d’Ibon A. Totorika; 68 minuts de metratge per veure sessions d’enregistrament, les mescles fetes a Kansas, concerts massius a Barcelona o Vitòria, moments durs, reflexions sobre el rock, anècdotes de la gira, entrevistes radiofòniques a Mèxic o el Japó, els altercats soferts el Primer de Maig a Zuric… 68 minuts  per gaudir en definitiva de 25 mesos de la vida del grup navarrès.

[youtube]m6K_rfOPMqw[/youtube]

El documental més influent de la història tancarà el Music & Films 2011. A Dont Look Back D.A. Pennebaker dóna significat a la paraula “clàssic”, documentant la gira anglesa de Dylan l’any 1965: periodistes humiliats, mànagers bel·licosos, fans sense alè, il·lustres companys de viatge (Joan Baez, Donovan, Alan Price) i, al centre, Sa Críptica Altesa: un artista folk en procés de convertir-se en astre icona pop, més àcid i inspirat que mai.  Un clàssic entre clàssics per tancar aquesta heterogènia mostra.

[youtube]VY4HtQ-XJQE[/youtube]

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Actualitat Cinematogràfica, Cinema i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.