Tahrir. La revolució de la generació Facebook

Obrim l’any 2012  amb la projecció del documental Tahrir, una pel·lícula que ha estat una sorpresa  a diversos festivals. Va guanyar el premi al millor documental al Festival d’Oslo i ha participat a la selecció oficial del Festival Internacional de Cinema de Toronto i fora de concurs a la Mostra de Venècia.

El documental es situa el 25 de gener de 2011. Aquell dia ningú s’imaginava que una manifestació d’un sol dia programada en jornada festiva a la Plaça Tahrir d’El Caire seria el desencadenant d’una revolució absoluta que acabaria amb més de 30 anys de govern totalitari. Durant els 18 dies que van seguir el 25 de gener de 2011, el món va veure milions d’egipcis marxant contra la injustícia, la pobresa i la corrupció. La història d’una revolució gestada i liderada per l’anomenada “generació Facebook” que ha marcat un abans i un després en molts dels països veïns sotmesos a règims antidemocràtics.

Tamer Ezzat, Ayten Amin i Amr Salama són 3 joves egipcis amb una curta però reconeguda experiència en la direcció de documentals i de cinema de ficció independent. Algunes de les seves obres més reconegudes són Everything is gonna be alright! (2005) i The place I call home (2009) de Tamer Ezzat, Her man (2006) d’Ayten Amin o Zay el Naharda d’Amr Salama. Tots tres van participar activament a la revolució que aquest documental retrata.

Comencem a dos quarts de nou i és gratuït, no us ho perdeu.

[youtube]m2giMO-bPoE[/youtube]

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Actualitat Cinematogràfica, Cinema, Museu del Cinema i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.