El Museu del Cinema inaugura aquest dijous una activitat mensual dedicada al curtmetratge

En Curt és una finestra mensual de projecció de curtmetratge que pretén mostrar la bona salut d’aquest format cinematogràfic.

Cada tercer dijous de mes el Museu del Cinema oferirà una radiografia dels millors curtmetratges actuals a través d’un interessant recorregut per diversos festivals del nostre país i dels premis estatals i europeus del gènere. Una sessió mensual que permetrà a l’espectador veure noves propostes i directors d’aquest format cinematogràfic en auge i en perfecte estat de salut.

Per aquesta primera sessió de dijous 26 de febrer a partir de les 8 dels vespre, el festival convidat és El Festival Europeu de Curtmetratges de Reus i Cambrils. El FEC va néixer a partir de la unió de dos festivals: el FEC Cambrils i el FEC Reus. Així que el FEC Festival té dues seus: a Cambrils es projecten els films a concurs estatal mentre que a Reus es poden veure els curts europeus. La resta de sessions i activitats paral•leles es divideixen entre les dues localitats. És un festival dedicat a curtmetratges europeus i videocreació contemporània. El Projecte FEC entén el curtmetratge com a mitjà i no com a destí, d’aquesta manera dóna cabuda no només a cineastes, sinó també a artistes visuals o plàstics que utilitzen el cinema com a llenguatge expressiu. Un jurat europeu i procedent del món del cinema i les arts fan del FEC un festival amb un criteri personal i únic en el panorama dels festivals de cinema.

En aquesta sessió podrem veure 7 curtmetratge projectats a aquest festival. ¿Dónde está Kim Basinger? de l’Argentí Edouard Deluc una història de ficció en que dos amics aterren a Argentina per celebrar el casament d’un parent i descobrir els plaers de la capital, Buenos Aires, inaugurarà la sessió. L’animació hi tindrà també un espai amb el curtmetratge català Les bessones del carrer ponent d’Anna Solanas i Marc Riba, una història d’ungüents, elixirs, cataplasmes. La Huida del barceloní Victor Carrey és el tercer dels curtmetratges que es projectaran en aquesta sessió; en aquest curt veurem un xiclet, una corretja de gos, una taca a la paret amb la forma d’Austràlia i un semàfor tort… aquests elements per separat tenen la seva pròpia història, encara que la unió de tots ells pot generar-ne una de nova.

La història ambientada a l’Hipòdrom de Lasarte, La gran carrera del basc Kote Camacho i El curtmetratge francès Le miror, una història sobre una persona que viatja desde la seva infància fins a la vellesa en el breu espai de temps en que triga a refrescar-se, seran dues de les propostes que es podran veure juntament amb l’òpera prima com a director d’Àlex Brandemühl Rumbo a peor, una història de l’absurd on dos homes vestits de futbolista deambulen per la natura. Babioles del francès Matray tancarà la sessió, una sessió que té una durada aproximada de 90 minuts.

En Curt tornarà el proper dijous 16 de febrer amb una mostra de curtmetratges projectats a l’Animac de Lleida, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Cinema, Museu del Cinema i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.