Comprar peix fresc a Girona és un problema

A casa som poc amics de la carn. El meu fill en menja més que suficient a l’escola i jo gairebé ni la tasto. Per seguir el que entenc per dieta equilibrada hauríem de menjar ou un màxim de dos dies per setmana i peix almenys dos altres dies. Per trobar ous no tinc problemes. Per trobar peix fresc, molts. Hi ha molt poques peixateries a Girona. Al meu barri –Mercadal-, cap. I la majoria obren només als matins. A mi m’és un veritable problema comprar peix fresc a la meva ciutat. Esclar que puc recórrer a les peixateries dels supermercats. Però la idea m’atrau ben poc -tot i que aquesta tarda he anat a la del Mercadona; bé haurem de menjar peix!- i, de fet, al meu barri tampoc no hi ha cap súper que tingui peixateria.

No acabo d’entendre perquè escassegen tant les peixateries a Girona. Ni perquè, les poques que hi ha -incloses les dels mercats- tenen horaris d’obertura que només poden convenir a jubilats i aturats. És un fenomen curiós que dubto que es doni en d’altres ciutats que tinguin, com la nostra, la costa ben a prop.

Com és que no ens arriba peix fresc a les tardes?

Hi ha, entre els gironins, poca demanda de peix?

Com ens ho hem de fer els gironins que als matins treballem per poder seguir una dieta equilibrada?

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Girona i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.