El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/nurialopez
Articles
Comentaris

Aquesta és a la conclusió a la que vaig arribar dilluns després de la reunió (Acta) que vam mantenir amb el Director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Girona.

El Sr. Albert Bayot, que ha estat notícia en els darrers dies per altres motius, ens va explicar en quina situació es trobava l’expedient de construcció de l’escola de Campdevànol a dia d’avui, i les seves paraules van ser encoratjadores.

Davant meu i en presència dels tres representants de l’AMPA i el Director de l’Escola Pirineu, que m’acompanyava, així com dos regidors del grup municipal de CiU que es van sumar a la reunió, el Sr. Bayot va repassar la tasca realitzada des de l’Ajuntament consistent en la definició de l’espai on ubicar-hi l’escola i la urbanització i cessió dels terrenys de Cal Ribalaigua que restarà totalment enllestida al llarg del mes d’abril.

També va explicar els tràmits duts a terme per part del Departament, anteriorment d’Educació, ara d’Ensenyament, pel que fa a la realització de l’encàrrec formal a l’empresa GISA per a la redacció del projecte constructiu (Ofici Departament d’Educació registrat en data 9 de desembre a l’Ajuntament de Campdevànol). Val a dir, que aquest encàrrec es va fer a principis del mes de novembre, en concret el dia 11  i que posteriorment des de l’Ajuntament s’ha estat treballant conjuntament amb els tècnics que per motiu d’aquest encàrrec ens han sol·licitat col·laboració, ja fossin del Departament (el dia 22 de desembre ens van visitar), ja fossin de GISA (s’han posat en contacte amb els tècnics municipals durant el mes de gener i febrer).

I finalment, amb el Director de l’Escola Pirineu, vam poder repassar el marge de temps que ens resta davant la realitat. Una realitat que ens fa tocar de peus a terra i de quina manera. Una realitat que ens dóna tan sols dos anys de coll i que ens obliga a afrontar el problema que suposa construir una escola en temps econòmicament complicats per garantir els serveis educatius bàsics amb el rigor que correspon.

L’objectiu possibilista –paraula emprada pel Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament- és marcar el curs 2013-2014 com l’any en què els nens i nenes de Campdevànol estrenaran escola nova.

Entre tant, Ajuntament, Escola i Generalitat hem de continuar sumant esforços perquè això sigui una realitat. Malgrat tot, agradi més o menys, la pilota ja ha canviat de teulada, ja no és responsabilitat de l’Ajuntament que es faci o no l’escola, ja no és competència, ni voluntat d’un equip de govern o de l’alcalde de torn que tot estigui apunt perquè la Generalitat pugui actuar, perquè ja està tot apunt i, ara, li toca al Departament d’Ensenyament moure fitxa, amb retallades o no.

Per cert i aprofitant que aquest és el meu espai, vull aclarir, davant les reiterades mentides publicades pel grup municipal de CiU, que en cap moment des de l’Ajuntament o des de l’Alcaldia s’ha parlat d’imminència o immediatesa en la construcció de l’Escola (vegin notícia publicada a la web de l’Ajuntament), entre altres coses perquè com he dit la seva costrucció, no depèn de l’Ajuntament, sinó de la Generalitat.

Malgrat tot el que es pugui dir la nova escola que Campdevànol necessita, d’una manera ho altra, haurà de ser.

Certificat de cessió dels terrenys a la Generalitat amb el vot favorable de tots els membres del consistori i vistiplau del Departament de Governció de la Generalitat en relació a dita cessió.