“Quan és temps de torrar castanyes…”

El meu amic Miquel es volia disfressar de Castanyera, si més no, comprar alguns detalls per a decorar casa seva el dia 31, m’explicava ahir. Havia anat a varies botigues de disfresses, i a totes s’havia trobat la mateixa resposta: “De Halloween tens tots els articles que vulguis, però de la Castanyada…”. No m’agrada Halloween, rectifico, no m’agrada que la gent cada vegada celebri més Halloween, que no pas la Castanyada. Que convisquessin les dues festes m’agradaria més. Però malauradament cada any comprobo que no és el cas, i no entenc per què hem d’adoptar tradicions alienes i oblidar-nos de les nostres. Comprenc que pels petits pugui semblar més divertit disfressar-se de monstres i menjar caramels, però és que crec que és això el que els hi vénen, a la TV, al carrer… Jo recordo amb tendresa com a l’escola celebràvem la Castanyada; sortiem al pati a cantar cançons, a menjar panellets… mai vaig pensar que fos avorrit. Quan és temps de torrar castanyes…

Quant a Paula Cuenca

Jove reusenca filla d'aragonesos, llicenciada en Medicina amb aspiracions periodístiques, muntanya abans que mar, blau o verd? blau o verd?, ...
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.