Va de vins : blancs
11 novembre 2006 per Dani Coll
Aprofitant que aquests dies estic fent un curset de vins, publico alguns dels vins que més m’han agradat dels que en Carles Ovide, el nostre expert i amic, ens va fent tastar.
Evidentment, donat que sóc un sapastre en aquest tema (per això faig el curs), la meva opinió cal relativitzar-la molt… De tota manera, el que sà que té és la sinceritat i candidesa de l’ingenu, que sovint és el més fiable.
Blancs :
Palacio de Bornos 2005
D.O. Rueda. Verdejo 100%. Bodegas de crianza de Castilla la Vieja.
El millor blanc dels que he tastat. Groc pà l.lid amb lleugers tons verdosos. Fruitós, aroma de poma i lleugerament à cid a la boca.
Flor d’Albera 2003
D.O. Empordà . Moscat d’Alexandria i Moscat gra petit. Martà Fabra. Criança de 12 mesos en bota de roure francès.
També molt bo. Groc intens daurat. Aromes de vainilla torrada i fumats. Molt especial. Es nota la criança en fusta.
Espelt Mareny 2005
D.O. Empordà . Sauvignon blanc i Moscat (50%+50%). Espelt viticultors
Molt aromà tic. Groc pà l.lid amb reflexes verdosos. Olor de préssec, molta fruita. Dolç. Es nota que és un vi jove.
Segrel 2005
D.O. Rias Baixas. Albarinho 100%. Pablo PadÃn, SL
Groc suau. Aromà tic, fruitós, dolç. Albarinho 100%
Viña Godeval 2004
D.O. Valdeorras. Godello 100%. Bodegas Godeval
Groc pà l.lid. Aroma fruitós, molt fi. Sembla un albarinho. Dolç i una mica alcohólic.
Vinya d’Irto 2004
D.O. Terra Alta. Garnatxa blanc i Macabeu. 4 mesos en bota roure francès.
Groc daurat. Sec i amb gustos de fumats i fruits secs. Es nota la criança.