Dinar amb el conseller Mena

Avui, diversos membes de la Xarxa Onion hem tingut l’oportunitat de d’assistir al dinar organitzat per l’AIJEC amb el Sr. Mena, conseller d’Empresa i Ocupació. Durant el seu discurs han sortit diversos temes, tots ells interessants, i aquí en resumiren els més importants. Ha estat tot un plaer.

Com ell ha dit en començar la seva intervenció, el nom de la Conselleria gairebé és una declaració d’intencions, amb creació d’empreses hi ha ocupació, i amb ocupació, les empreses seran més fortes. Des del primer moment ha mostrat el seu caràcter dialogant, que sap escoltar, i s’ha percebut que té força experiència i idees per intentar que Catalunya millori, sobretot, en les estadístiques de l’atur. Com bé ha expressat, la seva missió serà que bulli l’olla, és a dir, que tot revifi i així poguem sortir enfortits de la situació en què estem. I vol ajudar els Messis, Xavis i Iniestas de l’empresa que hi havia presents a la sala.

Alguns temes que ha destacat que afecten les petites empreses són, entre d’altres, el pagament de l’IVA, que s’hauria de poder pagar quan s’ha cobrat la factura i no quan s’ha emès, no pot ser que les empreses petites financïin les grans. Però el debat més important han estat les càrregues socials dels treballadors. Per a petites empreses que comencen, hi hauria d’haver facilitats en la contractació, tant per poder fer més contractes indefinits com per tenir més flexibilitat d’horaris i sou. No pot ser que les petites empreses es regeixin per convenis que es signen a nivell nacional i no tinguin capacitat d’adaptar-se a les situacions de cada moment, ha dit, perquè això fa que tinguin incentius a despedir no el que aporta menys valor, sinó el menys car.

Per una altra banda, sembla que de veritat estem apostant per un canvi de model productiu, de fet la regulació del treball en seria un dels pilars. Tots els agents econòmics han d’entendre en quin escenaris competim, i no val competir en costos. Esperem que no només es quedi en paraules, sinó que es tradueixi en fets! Enfoquem les polítiques i que l’administració sigui una ajuda als petits empresaris i no, com de vegades sembla, un ostacle per crèixer, com el que ha explicat una emprenedora sobre la recent taxa de residus comercials que l’Ajuntament de Barcelona ha imposat amb efectes retroactius. No ens oblidem: més empresa, més diners disponibles pel Govern. I no amb més taxes. De fet, ha deixat clar que no pujarà els impostos, l’objectiu és fer bullir l’olla.

M’ha agradat el seu estil, i sobretot, que ens ha transmès també força, molta força i energia per continuar aixecant el país, amb constància, optimisme, i la jornada de Déu, aixecant-nos quan Déu mana, i acabant el dia quan Déu vol

Diego Bartolomé – Xarxa Onion

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.