Pacte en Valors a Sabadell

A Sabadell, s’està gestant el Pacte pels Valors de la Convivència a Sabadell, on representants de diversos àmbits de la ciutat treballem sobre els valor que han de guiar a la ciutat en els propers anys. Dins d’aquests, molts que són reflexe de l’emprenedoria i de la cooperació, poden ajudar a millorar el nostre entorn més proper. Segur que hi estem d’acord.

En les diverses reunions, un dels punts que ha sortit ha estat el fet que si volem que la societat evolucioni, millori i s’aproximi a la direcció que volem marcar, hem de treballar des de la base en l’educació, l’esport, la religió, l’empresa, la família i molts d’altres àmbits, sempre atacant l’arrel, allà on comencen les coses, essent preventius. Per exemple, si volem que la societat no sigui xenòfoba, potser hem d’educar als nostres fills en el respecte, la tolerància, l’empatia amb els altres, en cooperar i ajudar-nos. No val fer-ho a posteriori, ja és massa tard!

Els nostres fills són conseqüència d’allò que fem, i potser el fet de donar als nens i nenes tot el que volen quan ho demanen, no passar temps amb ells i deixar-los sols a la tele o a l’ordinador, cridar-los i dir que no sense un fonament, amb moltes d’altres actituds han fet que avui tinguem la societat que tenim, consumista, que viu al dia sense pensar en el futur, profundament endeutada, etc. però això ja no es pot canviar a curt termini, només clar gestionar-ho perquè no esclati. I això és feina no només dels governs sinó de cadascú.

L’emprenedoria implica esforç, guanyar-se les garrofes un mateix, lluitar per aconseguir els teus somnis, amb respecte pels altres i tolerant la diversitat, amb treball i constància, entre d’altres, i tot això és necessàri per una societat rica i amb fonament. I això es transmet des de l’escola i la universitat, a l’esport, als esplais i casals, a l’empresa, a casa i amb els amics, tots hi podem contribuir!

Hi ha certs valors inherents a la persona per a fer un món millor, per això us animo a omplir l’enquesta online que han preparat, i us deixo un article que de ben segur us farà reflexionar.

Diego Bartolomé – Xarxa Onion

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.