Trobades amb polítics

S’acosten les eleccions municipals, són el proper 22 de Maig, i abans de que les batalles dialèctiques s’intensifiquin, des de Xarxa Onion hem volgut crear un espai còmode perquè els polítics de la nostra ciutat, Sabadell, ens expliquin les propostes que tenen per les pimes de la ciutat. Serà en format relativament breu, en 55 minuts hauran de respondre 10 preguntes que hem preparat, a més de respondre després les que lliurement puguin fer els assistents.

El calendari previst, sempre en horari de 19h30 a 21h, al Casal Pere IV (C. Rambla núm. 69 baixos) de Sabadell, és el següent:

  • Dijous 17 de març: Julià Fernández, del Grup Municipal d’ERC, que vindrà acompanyat d’Oriol Junqueras, eurodiputat d’Esquerra amb coalició amb d’altres partits.
  • Dimarts 22 de març: Virginia Domínguez, del Grup Municipal d’Entesa per Sabadell.
  • Dijous 31 de març: Carme Garcia, del Grup Municipal d’ICV.
  • Dimecres 6 d’abril: Carles Rossinyol, del Grup Municipal de CiU.
  • Dimecres 13 d’abril: Manuel Bustos, del Grup Municipal del PSC.

És molt important saber què poden fer els governs municipals per les empreses de la nostra ciutat, que de ben segur són moltes. La més important, que impacta en el dia a dia és la decisió estratègica sobre l’enfoc de la ciutat. Les ciutats, el govern més proper al ciutadà però amb menys recursos, han de focalitzar-se en sector i apostar veritablement per potenciar un i només un àmbit en què l’entorn és potent, com fa algunes dècades va ser el tèxtil o l’automoció en alguns municipis. No val competir amb els que estan a menys de 30 minus en cotxe, sinó que hem de crear xarxes àmplies i potenciadores del valor. Sembla clar que l’aposta ha de ser per les empreses tractores de la ciutat, que generin sector al voltant seu.

També, l’Ajuntament ha d’actuar com a facilitador. El govern municipal ha de ser l’amic invisible de les activitats de la pime, ajudant-la a nèixer i impulsant-la en crèixer. Això es pot fer amb espais amplis, oberts i buscant les sinèrgies entre els empresaris que comencen, reduïnt impostos municipals a les empreses, oferint la col·laboració pública per a esdeveniments que millorin la marca de la ciutat, etc. I també, potenciant la compra pública de solucions innovadores amb segell local. Només així millorarem el valor afegit del conjunt.

Esperem que els nostres polítics ens en diguin més i les poguem discutir plegats.

Els actes són gratuïts, i se servirà un refrigeri i degustació de pernil en acabar cada sessió.

Per a més informació, consulteu el blog d’Onion, i per a la inscripció, envia un mail amb les teves dades a: gfigueres @ ajsabadell.cat (sense espais al voltant de l’@).

Diego Bartolomé – Xarxa Onion

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.