El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Anders Hejlsberg


Ja fa temps que segueixo i admiro l’Anders. Pels que no sapigueu qui és, es pot dir que és potser l’enginyer de software més important actualment. Pare del Turbo Pascal i del Delphi quan treballava a Borland i ara l’arquitecte i cap de desenvolupament del llenguatge C# a Microsoft (Bill, apunta-te’n una).

A Channel9 , li fan aquesta entrevista on explica tota la seva carrera professional.

Anders Hejlsberg – Behind the Code

Té una carrera apassionant i explica detalls curiosos com que va começar venent computadors, el primer compilador que va escriure per Pascal ocupava únicament 12Kbs,…

Explica les seves raons per marxar de Borland i fitxar per Microsoft. Com us podeu imaginar, més que econòmiques foren de no estar d’acord amb l’estratègia empresarial de Borland que es centrava més en eines de disseny i suport de SI que no pas en les eines de desenvolupament que tradicionalment havia dominat.

També dóna una certa idea de quina serà la seva tasca a Microsoft pels propers anys : Integració de l’accés a dades des del propi llenguatge, evidentment, des de C#. En aquest sentit, LINQ és a dalt de tot de la seva llista del to-do pel 2007-2008.

Bé, seguiu-la que val relament la pena.

Per cert, sabíeu que els origens de Borland (i també de l’Anders) són a Dinamarca ?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather