El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris


És curiós com ens llevem cada matí i fem bàsicament les mateixes coses, dia rera dia, sense parar massa atenció a la superficialitat que tenen aquestes dins el conjunt de la nostra vida. Admetem la rutina com una part més de nosaltres mateixos. Com una convenció social inexorable que no es pot trencar, fins i tot com un principi inherent a la nostra existència. Ens calen esdeveniments que ens facin trontollar el nostre estat d’ànim per adonar-nos de la importància de viure intensament i no deixar-nos portar, no conformar-nos amb una rutina que sovint no ens omple.

Aquest pensament és el que trobo reflectit en la Laura Brown (una de les Mrs. Dalloway de Les Hores) i a la Cathy Whitaker (la perfecta esposa de Far from heaven). Totes dues interpretades per la meravellosa Julianne Moore. Dues dones que viuen una situació complexa i diferent però que comparteixen aquesta insatisfacció existencial. Ambdues arriben a un punt en les seves vides on han de prendre una decisió que els permeti sobreviure. Pot semblar que la decisió més valenta de les dues és la de la Laura, però també la que menys sacrifici li suposa. La Cathy decideix no trencar i continuar portant la careta del convencionalisme social.

Us recomano gaudir d’aquestes dues grans pel.lícules i decidir per vosaltres mateixos.