El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

A qui no li agradaria tenir el caminar del John Wayne…

A banda de la seva mirada entre trista i de gat vell, només calen unes passes per identificar el millor cowboy que ha actuat mai a un western. I si a aquest el posem a les ordres d’un enamorat del vell far-west i meravellós captador dels paisatges com és el John Ford, llavors tenim The Searchers(Centaures del desert, 1956).

No he tingut la sort de poder visitar mai els deserts d’Arizona, el Monument Valley ni tampoc les fredes terres canadenques d’Alberta, però estic segur que qui hi hagi estat podrà trobar l’essència del que va veure en els fantàstics plans d’aquest film. Segons explica el Martin Scorsese en una entrevista inclosa al DVD ed.especial, es va rodar en VistaVision, considerat per molts cineastes com el millor format que mai s’hagi utilitzat per rodar paisatges gràcies a la gran profunditat de camp que permet en la fotografia. I realment és així. Si podeu veure-la us adonareu que a moltes escenes, hi ha diferents plans i que tots ells estan en focus : des dels mateixos actors en primer pla, passant pels indis al darrera i també el fons amb els cims retallats i típics del Monument Valley.

L’edició especial en DVD que la Warner acaba de publicar per commemorar el 50è aniversari, és d’aquells DVD que cal tenir per poder-los assaborir diversos cops al llarg del temps. Com a notes curioses de la pel.lícula cal dir que hi actua també el fill del John Wayne, qui fa una petita presentació del DVD recordant-nos diversos aspectes de la relació entre el Ford i el seu pare.

Una joia de les que val la pena tenir a la vostra videoteca. Que la disfruteu !