El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Rufufú

Aquest dijous, per recomanació del Toni Martínez, vam veure una comèdia italiana molt divertida : Rufufú. I soliti ignoti (els sospitosos habituals).
És una pel.lícula del 1959, del moment en què el neorrealisme italià i l’anomenada commedia all’italiana regnaven, i aquesta és un exemple de barreja d’ambdós corrents. La part de comèdia hi és molt més present, però el marc depriment i de pobresa i marginalitat neorrealistes és comú amb altres pel.lícules de caire dramàtic com, per exemple, Rocco i els seus germans.

Mario Monicelli, conegut per les famosa sèrie de pel.lícules de Totó (que també apareix al film), dirigeix un conjunt d’actors magnífic : Vittorio Gassman, Renato Salvatori (recordeu el germà boxejador de “Rocco…” ?), Claudia Cardinale i el gran Marcello Mastroianni. Tots són lluny de fer interpretacions memorables però la categoria de tots plegats aporta un plus de qualitat.

Les divertides escenes foradant la paret equivocada i rebentant canyeries em recorden molt a pel.lícules més recents com “Granujas de medio pelo” (Small time crooks) del Woody Allen. No m’extranyaria gens que el geni de Brooklyn, com a cinèfil que és, l’hagués vist i n’hagués fet un petit homenatge.

En definitiva, una divertida pel.lícula que val la pena veure.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather