El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Per sempre, Tete

Els que estimem el jazz, no podem oblidar el nostre genial Tete Montoliu.

Aquest agost ha fet 10 anys que ja no el veiem entre nosaltres, però us asseguro que a casa encara el sentim. Notem els seus dits passar per entre les tecles, els seus peus seguint el ritme del baix i la seva veu afònica, inconfusible, anunciant les peces del seu estimat Thelonious Monk des de la Jazz Cava de Terrassa.

Us recomano escoltar el seu darrer disc Tete Montoliu trio, recull d’una de les seves últimes actuacions (6 març 1997) a la Jazz Cava on, recordant Monk i Coltrane, ell mateix sembla acomiadar-se fent ús del seu bon humor dient “…quin susto els vaig donar fa uns dies eh ?” (referint-se a una arrítmia cardíaca que havia sofert dies abans).

Per sempre, Tete.