El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Després de la boda

La vida és una contínua presa de decisions que ens porta sempre cap a camins inesperats que no podem controlar. En ocasions ens fa apassionar quan coneixem una persona i ens n’enamorem, però també ens porta dolor davant la malaltia més inoportuna o per la pèrdua d’éssers estimats.

Què faríeu si us fessin triar entre la felicitat dels vostres éssers més estimats i el bé social més gran que us pogueu imaginar que respon als vostres principis ?

Aquesta reflexió és una de les que ens proposa Susanne Bier a la seva darrera pel.lícula Després de la boda (Efter Bryllupett). La directora danesa autora també de Germans (Brodre), ens explica una història plena de sentiments contraposats i decisions vitals que viuen uns personatges en dos àmbits tan diferents com poden ser la ciutat més pobra de la Índia i l’entorn més ric i elitista que poguem trobar a Copenhagen.

A les sorpreses del guió rodó escrit per Anders Thomas Jensen, s’hi afegeixen les característiques d’aquest nou cinema danès on les reminiscències del Dogma amb la càmara a les espatlles, els plans curts i ràpids, sovint centrats en els detalls més mínims i un ritme àgil però precís, fan d’aquest un cinema molt fresc i modern.

El treball dels actors és també destacable. Com és habitual a les seves pel.lícules, la majoria són danesos o suecs i, encara que poc coneguts, interpreten els seus papers molt eficaçment.

Una meravella de pel.lícula. Molt recomanable. No us la perdeu !

Altres referències :
After the wedding. Pàgina oficial
La finestra digital, Óscar Bermell
La butaca