El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

40 de 2001

Ja fa 40 anys de la genial 2001: Una Odissea a l’espai. Una de les millors pel.lícules del gran Stanley Kubrick i que el Festival de Sitges aprofita per homenatjar.

A banda de la seva vessant artística, molt criticada per alguns o elogiada per d’altres, el que a mi sempre m’ha agradat és que és un dels primers films on s’expliquen alguns conceptes científics amb un cert nivell de rigorositat. Per primer cop, es tenia en compte en un film d’aquest tipus, conceptes com la gravetat zero o els diferents problemes que suposa viure a l’espai. Gens extrany coneixent el perfeccionisme i minuciositat llegendaris de Kubrick en la preparació dels guions dels seus treballs.

Aquests dies la tornaré a veure per gaudir de les peripècies dels micos, de HAL (una computadora amb un nom curiosament proper a IBM), de la nau travessant l’espai al ritme d’Strauss i… sobretot aclarir definitivament qui va construir els monolits !

Llarga vida a Kubrick i el seu 2001.