El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris
Ens sentim tant còmodes en la seguretat que ens ofereix la nostra família que, quan perdem un ésser estimat, una part de nosaltres també cau o desapareix i potser no podrem recuperar-la mai. En aquest impàs, cap de nosaltres sap com sortir-se’n i cerca desesperadament la manera de refer-se del daltabaix emocional.

A Cosas que perdimos con el fuego (Things we lost in the fire, 2007), la danesa Susanne Bier torna a remoure els nostres sentiments més profunds amb aquesta manera tan intensa, íntima i emocional que tenen tots els seus treballs (recordeu Després de la boda i Germans).
Halle Berry ens hi ofereix una de les seves millors interpretacions (des de Monster’s Ball amb Billy Bob Thornton que no l’havia vist tant bé), però el qui està impressionant, magnífic és Benicio del Toro. Trobo que aquest actor portorriqueny cada cop tria millor les seves aparicions i personatges i aconsegueix sempre convèncer amb unes interpretacions creïbles i sinceres.

Ara que estic acabant d’escriure aquest post, també recordo una altra pel.lícula amb una temàtica semblant que precisament feien per TV3 fa pocs dies : L’habitació del fill, de Nanni Moretti. Una colpidora història que explica de forma magistral els sentiments d’uns pares davant la pèrdua del seu fill i la seva lluita per superar-ho.

Tots dos, bons films recomanables i, malgrat que carregats de tristesa, comparteixen un cert positivisme als seus finals.