El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

My blueberry nights

Finalment, ja ha arribat My blueberry nights a les nostres cartelleres ! Ja era hora !

Ja havia publicat aquest article fa un mes, però després de llegir diverses crítiques al voltant de la pel.lícula, m’agradaria conèixer la vostra opinió ara que la podeu anar a veure.

Què us ha semblat a vosaltres ?

(Publicat anteriorment al SensePresses el 10/11/2008)

Meravellosa. Subtil. Preciosista.

El Wong Kar Wai ho ha tornat a aconseguir.

El clima intimista i els ambients amb una llum especial que tots recordem de (la ja obra mestra) In the mood for love, tornen amb My blueberry nights (2007), la darrera pel.lícula del director de Hong Kong que, malauradament – i incompresiblement – encara no s’ha estrenat al nostre país.

Aquest cop, el director xinès ens premia amb una de les meves cantants preferides, la Norah Jones, que fa de protagonista molt ben acompanyada per Jude Law, Natalie Portman, Rachel Weisz i un David Strathairn que fa un paper sensacional i es destapa com a un gran actor.

Juntament amb 2046 i In the mood for love, podem dir que Wong ha aconseguit una fantàstica trilogia. Totes tres peces parlen de sentiments d’amor i desamor, de les dificultats per superar els desenganys i de diferents camins que seguim les persones per alliberar les nostres ànimes de la raó, sorpresa aquesta per sentiments intensos que ignoràvem tenir.

Aquest cop, tot i compartir una mateixa estètica, el film és ambientat als Estats Units, exquisidament retratat a diferents cafès, bars i dinners al llarg de diferents estats del país, però el guió és estructurat aquesta vegada en tres històries diferents que es relacionen i que permeten donar distintes visions de sentiments comuns.

La música segueix essent una peça clau, un element narratiu imprescindible i inseparable al seu cinema i que reforça uns plans fantàstics i suggerents, ja característics de l’estilisme visual del director.

Una pel.lícula per gaudir de sensacions.

Si us va agradar In the mood for love i us emociona la música de Norah Jones (escolteu el tema The Story) tant com a mi, no la deixeu escapar !