El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Treball Basura

Si el gran Billy Wilder aixequés el cap, segurament s’ho passaria tan bé com jo m’ho he passat veient Trabajo Basura (Office Space, 1999) de Mike Judge, seguint una bona recomanació del meu amic Miquel Fuentes.

I és que, qui pot dir que no ha tingut mai ganes de dir prou a les regles laborals dels nostres llocs de treball i trencar amb tot ? La depriment situació en què es troben els personatges d’aquest film recorda aquell Jack Lemmon de L’Apartament qui encarava les seves circumstàncies laborals de forma més tràgica i amb molt menys coratge que aquests. Sense arribar al ‘frikisme’ de Milton (el personatge més divertit de la pel.lícula), tots estareu d’acord en que els personatges de Treball Basura es prenen els maldecaps inevitables de la nostra carrera professional d’una forma més sana que no pas el Baxter de Wilder.

Perquè, en paraules de Milton, sempre podem desfogar-nos pensant que “…potser un dia es crema l’oficina…”.