El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Blindness

– Adéu -va dir la guineu-. Aquí tens el meu secret. És molt senzill : només s’hi veu bé amb el cor. L’essencial és invisible als ulls.
– L’essencial és invisible als ulls – va repetir el Petit Príncep per recordar-se’n.
– És el temps que has passat amb la teva rosa, el que la fa tan important. […] Els homes han oblidat aquesta veritat. Tu no l’has d’oblidar. Et fas responsable per sempre d’allò que has domesticat. Ets responsable de la teva rosa…

(El Petit Príncep. Antoine de Saint-Exupéry)

A Blindness (2008, Fernando Meirelles), una dona haurà de recordar aquestes paraules i fer front tota sola a una realitat terrible, la d’una societat que empesa per les seves pors i febleses acaba perdent les seves qualitats humanes alliberant els seus instints més primaris de supervivència i egoisme.

Una interessant pel.lícula, hereva de l’obra Assaig sobre la ceguesa de José Saramago, on la sempre eficaç Julianne Moore dóna la càrrega dramàtica necessària a un assaig on la metàfora de la ceguesa obre la porta a la reflexió social de fins a quin punt som humans i ens comportaríem com a tals davant la fatalitat.