El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Cinema per llegir

Avui vull recomanar-vos alguns llibres que us permetran gaudir del cinema d’una altra manera : coneixent la vida real dels seus protagonistes.

El primer que us vull recomanar és Billy Wilder : vida y época de un cineasta. Ed Sikov. Es tracta d’una biografía molt completa de la vida i pel.lícules d’un dels millors directors de cinema de la història. La seva socarronería llegendària, els seus titànics mètodes de treball a l’hora d’escriure els guions i les seves anècdotes més divertides amb actrius com Marilyn Monroe o Anthony Perkins durant el rodatge, els trobareu explicats d’una manera molt amena i ordenada.

Per als més cinèfils, us agradarà saber que el llibre inclou explicacions del perquè d’algunes decisions dels seus guions. Per exemple, com se li va acudir acabar un film amb la frase ‘ningú no és perfecte’.

Una bona biografía que permet ser utilitzada també a l’hora de documentar-se sobre els seus films, saltant al capítol corresponent.

Una altra biografía que val la pena llegir és Humphrey Bogart : Buscando a mi padre. Stephen Bogart. El que fa especialment interessant aquest llibre és precisament haver estat escrit pel fill del mític actor i la bellíssima Lauren Bacall. Descobrireu qui era realment Bogart a la vida real i us trobareu amb més d’una sorpresa al voltant dels costums de l’actor i de les seves relacions amb altres estrelles de Hollywood.

Comprovareu el que el seu fill pensava del seu pare i, sobretot, descobrireu la relació que va mantenir amb Lauren Bacall al llarg dels anys fins a la fi dels seus dies, explicada de primera mà per ella mateixa.

Tots dos bons llibres per tenir a la llibreria de casa i consultar quan veiem algun dels seus films.