El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Avatar

Finalment ha arribat als nostres cinemes la tan anunciada Avatar de James Cameron.

Des del punt vista visual representa un pas endavant en la realització digital. La perfecció i detall del món creat, la naturalitat i elasticitat dels moviments dels personatges,  i les textures de tots els elements tant els inerts com els vius és increïble i aconsegueix deixar-nos bocabadats, enfonsats a la butaca.

Ara bé, sota aquesta fita tecnològica, Cameron segueix essent un director que compleix ben justet amb els guions i ofereix ben poca profunditat als seus films. Si a Titanic, ens passavem dues hores esperant que s’enfonsés el vaixell mentre se’ns explicava de forma ben convencional i superficial una història d’amor entre una parella de classes socials diferents, a Avatar, passats els primers minuts de novetat on es detalla el món i la situació on ens trobem, no escapa a cap espectador com anirà la cosa i quin serà més o menys el resultat de tot plegat. I és que el llegendari maniqueisme de Hollywood de bons molt bons i de dolents ben dolents, juntament amb l’estructura simple d’introducció + conflicte + batalla final, i l’esperada història d’amor impossible entre éssers dels dos mons embolcallant-ho tot, hi són ben presents.

El guió manlleva gran part de la seva essència d’altres films com Matrix o Alien, constituint bàsicament un western modern. Això sí, un western immers dins un món digital i virtual, amb uns bons (indis) que lluiten pel seu territori i la mare natura i uns dolents (ianquis) poderosos i malvats moguts únicament per la seva cobdícia.

Una pel.lícula que val la pena veure i que gaudireu si no n’espereu més del que pretén.

+ Opinions :
Promeses Incomplides . Àngel Quintana.
Avatar. Salvador Montalt.
Avatar entra en la historia. El País. Rocío Ayuso.