El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

El Nedador

A propòsit de la lectura de contes de John Cheever al Grup de Lectura de la Biblioteca de Salt, al CinemaFòrum vam aprofitar per veure “El nedador” (The swimmer, 1968) una pel.lícula de Frank Perry i Sidney Pollack, on Burt Lancaster fa segurament el seu millor paper, juntament amb la seva inoblidable interpretació a “Il Gattopardo“.

El film, en clau metafòrica durant tot el metratge, explica el viatge personal de Ned Merrill, un atractiu home de mitjana edat que decideix un bon dia fer el camí des de casa d’uns amics fins a la seva pròpia, passant per les piscines de les finques d’altres coneguts seus. Durant aquesta curiosa aventura, Ned anirà rememorant vells temps compartint-los amb els diferents personatges amb els quals es va trobant, convertint la seva extravagant pensada en un exercici d’introspecció personal cada cop més profund.

El més interessant del film és l’evolució en la visió que se’ns ofereix del protagonista, cada cop més densa, profunda i matisada capa a capa (o millor dit, piscina a piscina) fins arribar al darrer extrem on s’exposa la nuesa de la seva ànima.

Especialment interessants les escenes del diàleg amb l’antiga amant (rodat íntegrament per Sidney Pollack) i també amb la noia antiga cangur dels seus fills.

Un bon film per revisar i degustar com es mereix o recuperar-lo per si encara no l’heu vist.