El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Doncs sí. Res més senzill i important alhora.

Herois és una pel·lícula que vol fer-nos recordar el millor estiu de la nostra vida. Senzillament això. Fer-nos sentir com quan teníem 12 anys i descobríem per primer cop el millor que la vida ens ofereix: l’amistat sincera sense límits, el primer petó, les tardes en bicicleta, el mar i la sorra, la construcció d’un projecte comú, pujar als arbres, veure un suc de llimona glaçat al sol, aquell gelat boníssim llepat a poc a poc perquè durés més, les terribles i eternes baralles amb la colla rival, les sortides furtives a la nit, la rebel·lia amb els pares, els deures,… Tantes coses que a vegades hem oblidat i que, Pau Freixas i Albert Espinosa ens han recuperat.

Durant els 105 minuts del metratge, no us podreu treure el somriure del record i la brillantor als ulls de la tendresa que aquests cinc nens us faran viure amb aquest seu estiu únic vora al mar, irrepetible.

En quant als actors, tot i la seva joventut, molts de vosaltres els identificareu d’altres pel·lícules i sèries de TV. En Ferran Rull (Xavi), l’Àlex Monner (Ekaitz), Mireia Vilapuig (Cristo) i en Marc Balaguer (Colo) de la sèrie de TV3 Polseres Vermelles i els inoblidables ulls de Nerea Camacho (Elena) els recordareu de Camino.

Un film molt agradable i necessari. Per fer-nos recordar que el cinema també ha de servir per això : fer-nos sentir vius, com quan teníem pocs anys i tot ens era nou.

Gràcies Albert i Pau !