El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Mai no m’abandonis

Compartint taula l’altre dia amb uns amics, un d’ells em comentava que sempre que veu una de les pel·lícules del SensePresses li queda el cor encongit…

Em sap greu si és així, Xevi,  però aquesta que vull recomanar-vos, Mai no m’abandonis (Never let me go, 2010), et donarà totalment la raó. És potser amb diferència, la història més trista que mai he vist portada a les pantalles : una tràgica i corprenedora resposta al dilema moral i ètic que suposa l’arriscada decisió que s’ha pres en la societat en què viuen aquests personatges.

El film és basat en la novel·la de Kazuo Ishiguro, l’escriptor britànic d’origen japonès, autor també de la memorable “El que resta del dia“. Tot i que l’obra escrita és molt més intensa i detallista, la seva versió cinematogràfica també ha sabut expressar d’una forma molt tendra i commovedora els sentiments tan difícils de definir d’aquests joves interpretats per Carey Mulligan, Keira Knightley i Andrew Garfield.

Em sap greu no poder explicar-vos amb més detall el que m’ha sobtat d’aquesta pel·lícula, però crec que si en parlés, us desvetllaria l’efecte que us pot provocar si la veieu sense saber-ne res més del que acabeu de llegir.

Un bon film per veure. Això sí, per un dia que estigueu eufòrics i que la seva dosi de tristesa no us pugui fer mal 🙂