El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Chico i Rita

Si us agrada el Jazz i el disseny gràfic, llavors la vostra pel·lícula és Chico y Rita (2010, Fernando Trueba) : una verdadera joia que merescudament ha recollit premis i aplaudiments arreu on s’ha projectat.

Amb un format poc habitual en el cinema de Trueba com és el d’animació, el director madrileny recupera la seva ja coneguda passió per Cuba i els orígens del Jazz (recordeu Calle 54 ?) i la combina amb la imaginació del gran dissenyador Xavier Mariscal per aconseguir una pel·lícula amena i interessant, on la música competeix en igualtat de condicions amb les imatges.

D’altra banda, veien els títols de crèdit, és espectacular comprovar com la multiculturalitat que planteja el jazz, es trasllada també a la  realització on han comptat amb un munt de petites empreses d’arreu del món (Barcelona, EEUU, Hungria, Rússia entre d’altres) especialitzades en les diferents tasques de producció i postproducció.

Un bon film per veure i sobretot escoltar.