El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Un cadàver a les postres

Tot esperant veure la versió cinematogràfica d’Un món salvatge de Neil Simon, ahir vaig veure Un cadàver a les postres (Murder by death, 1976). Una divertidíssima comèdia que parodia el cinema negre o millor dit, les novel·les de detectius. Els amants de Hercules Poirot, Miss Marple, Sherlock Holmes, Sam Spade i altres us trobareu com a casa seguint les enginyoses situacions i diàlegs d’aquesta obra portada a la gran pantalla. El nombre de gags és tan gran que sovint cal parar de riure i estar atent per no perdre-se’n cap.  

El film, tot i tenir més de 35 anys, encara es manté fresc i aconsegueix entretenir amb un humor molt britànic gràcies a un magnífic guió i a un conjunt d’actors i actrius sensacional : Peter Sellers, David Niven, Maggie Smith, Alec Guinnes, Truman Capote, Peter Falk, Elian Brennan,…  

Molt divertida i recomanable per veure en família i així recordar als nostres fills que també s’ho poden passar bé veient una pel·lícula sense efectes especials, monstres o explosions, encara que quasi bé tota es basi en les converses entre els personatges en un parell d’habitacions : una gran comèdia de teatre des del sofà de casa.