El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

Avui vull recordar-vos que, encara que sembli estrany, a la TV encara s’hi pot veure bon cinema. Això sí, cal portar una agenda amb els canals i horaris i tenir una mica vocació d’òliva – per l’atenció que requereix i allò de la nocturnitat – però tot i així, hi ha propostes molt interessants.

Al Canal 33, cada dissabte a les 22:15h podeu treure el cap al cinema català a Sala 33, un programa on l’Àlex Gorina ens presenta els millors films fets a casa nostra, tot xerrant amb els seus protagonistes. També s’emeten curtmetratges, un format sovint molt oblidat tot i que trobo molt adient per emetre per TV. Alguns exemples interessants han estat Ficció amb Cesc Gay, Les hores del dia amb Jaime Rosales, o el darrer programa amb el film El millor de mi amb Roser Aguilar, una directora que promet i que em recorda moltíssim a Miranda July o Julie Delpy.

També és interessant recordar les propostes de RTVE. A La 2, actualment els dilluns a la nit dins l’espai El cine de la 2, Cayetana Guillén-Cuervo ens porta bones pel.lícules independents i cinema europeu, i Versión Espanyola continua emetent-se, un cop al mes per la 1. Sembla que RTVE fa una aposta ferma per portar el cinema a la TV, el passat 25 de setembre, es comunicava que La 2 serà un canal temàtic de cinema europeu el 2010 : una molt bona notícia.