Odi patològic

L’odi cap a Catalunya que amb militància exerceixen personatges com Federico Jiménez Losantos és patològic. Tota aquesta gent de la caverna tant es poden atrevir a insultar lliurement en antena una consellera del govern de Catalunya -sense que ningú els rectifiqui ni els moderi- com a reescriure la història del país, fent passar les víctimes per botxins. El darrer exemple l’han protagonitzat Losantos i César Vidal. Aquests dos personatges han tingut la gosadia de dir en directe a través d’Esradio, que Companys va ser responsable de més del doble d’afusellaments a Barcelona dels que es van produir en temps de Franco. I, lògicament, vinculen la mentida històrica amb el present afirmant que aquesta pretesa actuació del president de la Generalitat republicana és un model de conducta «per a Montilla i els seus sequaços». Ni després de les querelles que han perdut i les indemnitzacions que han hagut de pagar n’aprenen.