Uriel Bertran i els gripaus a Badalona

Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran han anunciat avui el que es veia a venir feia dies, que es presentaran a les pròximes eleccions catalanes sota el mantell de la Solidaritat Catalana per la Independència. López Tena i Bertran han explicat, a més a més, que es desvinculen totalment dels seus respectius partits: CiU i ERC. En el cas d’Uriel Bertran això comporta la renúncia a l’escó al Parlament però també que no encapçalarà la candidatura badalonina d’ERC, contràriament al que ja s’havia decidit feia mesos. Bertran, segons fonts d’Esquerra, marxa al nou projecte sense arrossegar ningú de Badalona, malgrat ser la seva ciutat de referència i tenir un més que ampli suport de les bases del partit. La marxa de Bertran és tot un terratrèmol per a les files badalonines, que ja van haver de pair la seva arribada quan tothom donava per fet que Miquel Estruch en seria el cap de cartell. Va ser el mateix Estruch l’encarregat d’explicar a les persones que li feien costat les virtuts del Bertran candidat. I ara Bertran els deixa plantats. Un gripau que en Miquel no es mereix haver-se d’empassar. Si el futbol és així, la política també. En pocs dies sembla que l’agrupació local de Badalona, però, refarà la situació per no perdre el pas, malgrat que la marxa de Bertran no els fa cap favor d’entrada, ja que havien esmerçat uns quants esforços en presentar-lo en societat i aquestes coses, a més de ferir l’orgull, erosionen la credibilitat.