Debats amb llengua

Estic amb Felip Puig: és un insult a la intel·ligència dels castellanoparlants de Catalunya pressuposar que no entendran un debat en català. Ja el poden desautoritzar Mas i Duran, perquè tenen por de perdre el més mínim vot, però ens creiem el país o no ens el creiem. O creiem que les enquestes diuen la veritat quan asseguren que pràcticament el 90% de la població del català entén (que no vol dir que el parli) el català o diem que la realitat és una altra i que entre tots l’hem falsejada. O és que ara donarem la raó a Ciutadans? Ja podem estar d’acord que l’audiència de TV3 no és la mateixa que de Tele 5, però posem-hi matisos. Els que miren Tele 5 i són del Barça miren TV3 quan retransmet els partits, o no? No serà que, sigui en català o en castellà, el que diuen els polítics no interessa a l’audiència… M’apunto a la tesi de l’amic Cuyàs que en la tertúlia d’Els matins de TV3 defensa que es faci un debat en castellà per a tota Espanya en una cadena estatal. A veure si així ens entenen. Això tindria lògica i estaria en la lògica d’un estat plural. Però no és això el que busquen PSC i CiU. El més patètic del cas és veure persones com l’Antonio Franco a la mateixa tertúlia de TV3 defensant que hi ha d’haver un debat en castellà perquè a Catalunya hi ha gent que li és més còmode que li parlin en castellà. També hi ha gent que voldria que li parlessin en urdu i no ho fem. O és que ara estem per la fragmentació social de Catalunya?