Cineastes del segle XXI.

L’Isaki Lacuesta és un bon amic del Museu, ha participat en moltes activitats organitzades per nosaltres i va participar en l’exposició reflexos de Chaplin. En aquesta mostra quatre cineastes havien de realitzar un curtmetratge referent a allò que els inspira la figura de Chaplin, Lacuesta va presentar el curtmetratge Sol, una vídeo-dansa protagonitzada per Sol Picó. D’exemples com el  d’aquesta exposició i del pas del cineasta als Museus, se’n va parlar dimarts al Museu en un col·loqui organitzat pel Bòlit, el qual hi van participar el mateix  Lacuesta, el crític Àngel Quintana i la directora del Bòlit Centre d’Art Contemporani Rosa Pera.

 

 

 

Àngel Quintana recordava a l’inici de la conversa que Lacuesta és, tal i com va anunciar Cahiers de Cinema, un cineasta del segle XXI, un cineasta que ha treballat en el llargmetratge, en el curtmetratge, en les videoinstal·lacions i en la televisió, avui els cineastes, com ell, ja no només treballen per a la pantalla gran, sinó que han trobat altres mitjans i formats d’expressió.

 

“Els mercaders ens han expulsat del temple, per tant hem de buscar nous temples” deia Isaki, i quin millor temple que la capella de Sant Nicolau a on ens hi ofereix, dins l’exposició Limbicus, la peça el “Retaule de les Endevinacions”, una instal·lació concebuda per a poder endevinar fets del present, el passat i el futur dels usuaris i que podrà utilitzar-se com si es tractés d’un oracle. Si encara no l’heu visitat la podeu veure a la capella de Sant Nicolau fins el dia 12 de desembre. L’exposició inclou també d’altres projectes seus, com Ressonàncies magnètiques (2003), Microscopías (2003) i Mullada llum (2010).

 

Lacuesta protagonitzarà també l’acte central del 10 aniversari del Truffaut, amb la pre-estrena  de La noche que no acaba un documental que ens acosta a la vida de l’actriu nord-americana Ava Gardner

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Actualitat Cinematogràfica, Cinema, Reflexions sobre l'audiovisual i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.