Si vas a Londres aquest desembre…

… no et perdis l’exposició temporal sobre Eadweard Muybridge  a la Tate Britain. És oberta fins el 16 de gener de 2011. Eadweard Muybrigde era un fotògraf anglès que als anys 1850’s va emigrar als Estats Units. Allà es va convertir en un dels fotògrafs més influents de tots els temps.

Seqüència fotogràfica realitzada per Eadweard Muybridge "Daisy galloping saddled. Plate 624". Calotip (vintage print) conservat al Museu del Cinema (1872-1885)

Tanmateix, a Muybridge se’l coneix sobretot per ser un dels precursors del cinema. Va ser el primer que va fer una seqüència fotogràfica d’un cos en moviment, en concret d’un cavall al galop. L’experiment va ser encarregat per dos milionaris americans, que van fer una aposta sobre si, en el transcurs del galop d’un cavall, hi havia un instant que cap pota de l’animal tocava a terra. El juliol de 1877 a Palo Alto (Califòrnia), Muybridge va col.locar diverses càmeres fotogràfiques, una al costat de l’altre, i va fer l’experiment que podeu veure representat en aquest vídeo creat pel Museu del Cinema:

[youtube]9cXM_sV_D8s[/youtube]
 

Però Muybridge anà més enllà i va construir un aparell, que anomenà zoopraxiscope, per a projectar aquestes seqüències fotogràfiques reconstruint el moviment. Ja imaginava el que vint anys més tard esdevindria el projector de cinema. Si vols més informació sobre Muybridge, la seva obra i la seva influència, no et perdis aquest web

I no us perdeu tampoc l’aplicació gratuïta per Iphone i Ipod, Muybridgizer, que han creat la gent de la Tate Britain, amb la qual podeu crear veritables fotografies del moviment (cronofotografies) a la manera de Muybridge.

A més, a l’exposició permanent del Museu podeu veure diverses còpies d’època de les fotografies que va realitzar Muybridge, que al llarg de la seva vida en va fer més de cent mil d’animals i persones en moviment.

Si aneu a veure l’exposició de Muybridge a Londres (o ja hi heu anat), ens agradarà rebre les vostres opinions.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, Museu del Cinema i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.