Ahir varem rebre el Guardó Marta Mata per la nostra tasca educativa

L’Associació de Mestres Rosa Sensat ens ha atorgat el Guardó Marta Mata, que distingeix el treball de persones i entitats que contribueixen a fer visibles els valors positius de l’educació. El premi ens el van lliurar “en distinció a un Museu que fomenta l’apropament i el coneixement  especialitzat en l’art, la tècnica el cinema i la ciència de la imatge a través d’una proposta museística rigorosa i atractiva per la natura de les instal·lacions i per les propostes educatives adreçades a infants i joves.” L’acte de lliurament del guardó es fa fer el dijous 2 de desembre a la seu de l’entitat a Barcelona.  

 El Guardó Marta Mata s’ha establert per reconèixer el treball que des de diversos àmbits professionals i socials contribueix a fer visibles els valors positius de l’educació.  L’Assocació de Mestres Rosa Sensat és una associació de mestres catalans que des de fa molts anys treballen per millorar l’educació en el marc d’un moviment de renovació pedagògica.

Des de sempre, una de les nostres prioritats ha estat l’educació. Per això, el primer dia que varem obrir les seves portes es va posar en funcionament el seu servei educatiu i, des d’aleshores, curs darrera curs s’ha anat realitzant un esforç important per fer del Museu un referent de l’educació audiovisual, és a dir, una eina educativa de qualitat en l’àmbit del cinema i de la cultura audiovisual. El nostre Servei Educatiu posa a l’abast dels mestres i professors 24 propostes educatives diferents que abasten des de l’educació infantil fins el batxillerat, passant per cicles formatius, educació especial, escoles d’adults, etc. Un ventall molt divers de propostes per ajudar als alumnes a conèixer la història de l’art i la tècnica del cinema i de la nostra cultura visual, per comprendre el llenguatge audiovisual i per rebre formació com a espectadors crítics. Cada curs ens visiten una mitjana de 23.000 nenes i nens.

 La importància de l’educació audiovisual: En el moment actual, la comunicació audiovisual és omnipresent en molts àmbits de la nostra vida, sobretot en la dels més joves. Cinema, televisió, internet, video-jocs, càmeres al mòbil, etc. són d’ús quotidià dels nostres infants i joves, els quals passen moltes hores a la setmana davant una pantalla, fins i tot alguns potser més hores que davant d’una pissarra de l’escola. Tanmateix, l’educació en mitjans audiovisuals no està implantada de manera general a l’escola, pel que aquesta depèn en molts casos de la bona voluntat o predisposició dels mestres per ensenyar-la. Nosaltres volem contribuir a fer més extensiva l’educació audiovisual dels nostres alumnes, convertint-se també en una eina educativa que ajudi als mestres i professors poder ensenyar la història del cinema, els fonaments tecnològics de la imatge en moviment, les bases del llenguatge cinematogràfic i audiovisual i, en definitiva, que puguin educar en tot allò que conforma la nostra cultura audiovisual actual.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Museu del Cinema i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.