Parlar de Cinema.

A molts punts de les nostres comarques alguns activistes cinematogràfics organitzen mensualment sessions de projecció i debat cinematogràfic. Tot i que ara l’accés a les pel·lícules ha variat substancialment i el consum de cinema és cada vegada més individual, encara són molts els que creuen que el cinema s’ha de veure en companyia.

A les comarques de Girona, molts cineclubs, estan actius en aquest moments, en trobem actualment a (Vidreres, Blanes, Lloret, Arbúcies, Palamós, Cassà de la Selva, Figueres, Celrà, Olot i Torroella), aquestes iniciatives demostren la resistència de molts dels que encara creuen en el fet cinematogràfic com un espai per compartir i dialogar.

A Girona actualment no hi ha cap entitat “cineclubista”, aquest fet però, no impedeix als ciutadans de Girona assistir a sessions de cinefòrum. Aquí cal destacar el paper del  Cinema Truffaut, i d’altres activitats com el  “vídeofòrum” que organitza mensualment la Casa de Cultura de Girona i els cinefòrums temàtics com el Cinema i Solidaritat o el Cinema social de la UGT.

Des del Museu organitzem també un cinefòrum mensual que compleix tots els requisits del ritual del cineclub (presentació, full de sala i debat). Amb el títol de Parlem de Cinema?, el cicle repassa 10 directors de diferents èpoques i estils i el coordina el crític de cinema Pep Prieto. Aquest dijous arranca una nova sessió del cicle que us permetrà veure, 10 sessions protagonitzades per, Herzog, Tati, Scorsese, Eastwood, Spottiswoode, Gilliam, Polanski, Allen, Spielberg i Buñuel, una bona alineació per passar una estona divertida discutint de cinema.

Si us voleu informar més del fenomen dels cineclubs a les nostres comarques, ho podeu fer llegint aquest article a la Revista de Girona.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Cinema, Museu del Cinema i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.