Un jove Freud a Gaza: una nova proposta del documental del mes.

El Museu del Cinema fa un temps es va adherir a la xarxa del documental del mes, va ser una gran elecció, no ens volem penjar medalles, però ara la ciutat de Girona té un espai estable de projecció d’aquests treballs que mai es veuran a les sales comercials. Cada mes tenim una oportunitat enorme de veure un gènere cinematogràfic en auge i que dia a dia recull més adeptes. Aquest dijous a les 20.30 en teniu una nova oportunitat.

El documental moltes vegades ens mostra el món des de diverses cares i visions, i en el cas de Young Freud in Gaza, el que fan els magnífics directors suecs PeÅ Holmquist i Suzanne Khardalian és ensenyar-nos el patiment d’un poble, el palestí, però no el patiment físic que veiem sovint als noticiaris, sinó un patiment més subtil, les seqüeles mentals d’una població espantada i angoixada. Una visió poc freqüent d’un conflicte que sembla no voler tenir fi.

[youtube]8Q-DYvEYsBY[/youtube]

El documental de PeÅ Holmquist & Suzanne Khardalian segueix a Ayed,  un psicòleg palestí de 28 anys que treballa al camp de refugiats de Jabaliya, a Gaza, on la població viu marcada per la guerra i el bloqueig exercit per Israel. La càmera el segueix mentre va de casa en casa amb la seva maleta, fent visites a domicili. Ayed fa teràpia al jove Inas, que té tendències suïcides; a Maysa, que va veure morir el seu promès; a Hanan, que viu en l’extrema pobresa, i a Abed, un suïcida que va sobreviure a un intent d’atemptat. En el marc d’una població traumatitzada i mancada de professionals especialitzats en la salut mental, Ayed és un psicòleg entregat que vol oferir als seus pacients una mica de llum i calor. Un documental tràgic i còmic alhora, filmat a Gaza entre el 2006 i el 2008, quan la regió estava completament apartada del món.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Cinema, Museu del Cinema i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.