Sandrine Bonnaire homenatja la seva germana autista amb un documental commovedor.

Avui, a les 20.30 hores, us oferim la possibilitat de veure un documental d’estrena realitzat per Sandrine Bonnaire una de les actrius més reconegudes i apreciades de la seva generació a França, Bonnaire que debuta com a directora homenatjant la seva germana autista amb un documental commovedor.

Nominada als premis Cèsar en més d’una ocasió, Sandrine Bonnaire, ha treballat per a alguns dels directors francesos de més renom: Claude Chabrol, Maurice Pialat, Agnès Varda,  Patrice Leconte o Jacques Rivette, que la va convertir en Joana d’Arc al seu film Jeanne La Pucelle (1994). Bonnaire debuta com a directora amb aquest documental.

Sabine Bonnaire és una jove autista de 38 anys. A través d’arxius personals acumulats durant 25 anys, Sandrine Bonnaire reconstrueix la vida de Sabine, una nena sensible i amb dons artístics evidents, convertida en una persona irreconeixible per culpa dels efectes devastadors d’una estada de més 5 anys en un centre psiquiàtric.

Una dura crítica a les institucions psiquiàtriques franceses, però, sobretot, un retrat auster, pròxim i molt tendre d’una malaltia que la nostra societat mai ha estat capaç d’entendre i atendre correctament.   

Per ajudar-nos a entendre el documental la psicòloga Montserrat Bassols, especialista en autisme, ens farà la presentació del documental i si s’escau moderarà el debat final.

[youtube]b2zDwgEn_Xc[/youtube]

-Festival de Cannes. Quinzaine des Réalisateurs i Premi FIPRESCI. França, 2007.

– Festival Internacional de Cinema de Chicago. EUA, 2007.

-Festival Internacional de Cinema de Las Palmas de Gran Canaria. Espanya, 2008.

-Nominació al Cèsar pel millor documental. França, 2008.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Cinema, Museu del Cinema i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.