Mr. Miracle

En Jap, genial com sempreObama ha passat de la potència a l’acte, que diria el filòsof. Ara ja és President. Al seu lloc estaria espantat. Un món orfe de referents l’ha rebut com si acabés de baixar del cel i tingués la bareta màgica que ha de solucionar tots els problemes del planeta. Un món que està en recessió i que pateix una crisi d’identitat de les més importants de la seva història. Trencar l’herència de trenta anys de conservadurisme -exceptuant l’època Clinton- i de domini del cluster  industrial i militar no és poca cosa. Obama ha demostrat ser prou astut per derrotar primer Hillary Clinton i després guanyar la Casa Blanca. Se suposa que tindrà la mateixa habilitat per sortejar els obstacles que té al davant, però per assolir-ho haurà de fer certes renúncies i potser això defraudarà els seus electors. Afronta el repte de millorar el món segurament sense poder transformar-lo, que és el que espera la gran majoria de persones que li han fet confiança. Això serà el més difícil del seu mandat: no defraudar els americans i un món que l’ha coronat com el primer president global.