Baltasar, diví

Iniciativa ha tingut una setmana horrorosa. A les seves carències de gestió que provoquen el que provoquen (la càrrega dels Mossos), hi han d’afegir una certa campanya mediàtica contrària dirigida per alguns mitjans de la capital, que tenen el conseller Saura en el punt de mira. Si aquests media  actuen per compte propi o  són caçadors llogats per altres no es pot saber (com a molt es pot intuir…). Sigui com vulgui, el conseller Baltasar ha volgut afegir en el balanç positiu la gestió de la sequera i s’ha despenjat afirmant que Catalunya té aigua pels pròxims tres anys i que els embassaments estan al 90% de la seva capacitat.  Si la sequera no era demèrit seu -malgrat la manca d’infraestructures i l’erràtica política que va portar a terme la Conselleria mentre va estar en vigor l’estat d’excepció hídrica-, la solució no ha vingut de la seva mà. Va ploure, va nevar i els embassaments es van omplir. Les obres de les desalinitzadores van seguir els terminis previstos. Alguna cosa, és cert, deu haver millorat per la gestió de la crisi, però l’aigua va venir del cel, no de la conselleria.