El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/manelferrer
Articles
Comentaris

Des de ja fa uns mesos el grup més jove i femení català, compta amb una nova generació de les seves fruites i era ja d’esperar que presentessin un nou tema en el qual mostrés perquè les noves noies mereixien formar part del grup i a dir veritat, ha estat una bona elecció.


La nova cançó que va acompanyada amb un videoclip en el que hi col·laboren diferents rostres coneguts, com per exemple Beth, Manu Guix o Jordi Alba, porta per nom “Esmorzar a l’escola la fruita entra sola”, aquesta cançó a part de ser divertida i engrescadora, te el plus de conscienciar sobre l’importància de menjar fruita, en aquest cas a l’escola.


Si bé es cert que jo hi trobo a faltar a algunes de les anteriors membres, doncs amb el pas del temps m’hi ha acabat un enllaç amistós, crec que aquesta nova aposta de Dani Coma pot funcionar bé sempre i quan els seus seguidors segueixin menjant fruita!


Veure vídeo

Fa uns anys quan tothom va descobrir el Facebook va ser una passada l’impacte que va tenir, vam passar tots de tenir Messenger, que per cert, qui se’n recorda? a tenir una xarxa social on podíem parlar amb tots els nostres amics, conèixer gent nova i el que es més fort penjar fotos i que tothom les veies hi afegís comentaris i a sobre si aquesta la consideraven una foto mínimament bonica podien clicar a un botó que posava “me gusta” i ser ja lo més.
Si parlo en passat del botó “me gusta” es perquè amb el temps ha anat perdent simbolisme, seria una mica l’efecte com High School Musical, que quan va sortir era lo més, però ara els membres del grup segueixen existint però poca gent, o ningú els hi fa cas, doncs amb el botonet del dit fent “okey” passa el mateix.
Serà potser que ens em tornat en els Risto Mejide de la xarxa i que no considerem totes les fotos com bones i que per això no mereixen el nostre agrat o potser el problema es un altre i es on jo vaig…
No pot ser que ens haguem cansat de les mateixes fotos però amb diferents cares? estem farts de les típiques fotos en un mirall i amb el mòbil a la mà, o que me’n dieu de les fotos amb un piló de retocs i convertint-nos en usuaris premium de Photoshop només per a eliminar una piga de la foto o canviar-nos de manera “pegote” el color dels nostres ulls, només per a que quatre persones que passin per allà donin un “me gusta”. Com ens arrosseguem!
Però la depressió arriba quan un dia ens posem a ordenar el nostre ordinador i busquem les fotografies reals i només trobes les retocades perquè quan vàrem fer els canvis la vàrem sobreescriure… I es que quan diuen que a les xarxes hi han moltes mentides s’equivoquen, doncs hi han moltes realitats, però retocades! 😉
Molts cops he parlat en aquest blog de la mania que em genera el fet de que algú envií tweets o emails a alguna persona coneguda o simplement a la que admira i que aquesta, podent respondre no ho fa.
Diria que això ja s’ha establert com una cosa molt comú de les xarxes socials, però per sort i molt de tant en tant apareixen preguntes i respostes entre fans i artistes.
Un exemple es aquest que he descobert gràcies a un amic en el qual un noi anomenat Paco li envia un missatge al cantant Tommy Torres en el qual li demana que l’ajudi a dir-li a una noia el que sent per ella, ja que ell no se’n surt. I el missatge és el següent:
Després de un temps i de no obtenir resposta, Paco, el noi que li escriu al cantant, decideix tornar-li a escriure i en aquest segon missatge li demana si us plau que li respongui, ja que es de vida o mort i que no pot estar més sense estar al costat d’aquesta noia.
I al cap de uns dies, el cantant li respon al jove, però en comptes de fer-ho amb paraules i amb un missatge subtil per sortir del pas, decideix fer-ho a través de la música i en aquesta ocasió, fent servir com a lletra de la cançó la lletra de la carta del jove Paco.
(veure vídeo)
Espero que amb això els que algun cop heu cregut que els artistes, cantants i actors son persones recupereu l’esperança i que tan de bo, algun dia ells segueixin el camí de Tommy Torres.
No m’estranyaria gens que les paraules que s’utilitzessin per a prendre la decisió del final de ICatFM per FM fossin aquestes o semblants, doncs encara que s’intenti vendre que la cultura i la música és molt important per al país els hi es ben bé igual. Em costa de creure que s’ha pres com a una mesura extrema, tant costa invertir en entreteniment i en coses perquè la gent es senti còmode? Doncs sembla que si.
Aquesta notícia per llàstima es suma a la de molts altres tancaments de mitjans, que amb millor o pitjor encert han funcionat, però tots ells amb un equip de persones darrere treballant per a oferir un bon resultat i que a l’hora de la veritat els hi ha donat igual a les persones que prenen decisions, total? Una ràdio menys o una tele menys… No vindrà d’aquí, oi?
El cas d’ ICatFM em sorprèn per diferents aspectes, el primer es que s’intenta vendre com un pas endavant per a promocionar la ràdio per internet, però a la vegada mantenen el portal web que tenien fins ara en la que és impossible trobar res, inclús es difícil trobar el nom dels programes i continguts i diuen que a principis del 2013 h haurà un nou web. I de mentre? Es el moment ideal per a que els oients de l’emissora cerquin alternatives i d’aquesta manera es desmereixi una tasca periodística de molts anys i molts esforços.
Espero que noticies com aquestes no es repeteixin tant sovint i que siguin més freqüents les que diuen que els polítics s’han baixat el sou, si més no, que existeixin per poc que siguin!

‘Cop de rock’ ha estat sens dubte el musical que ha fet recordar als més grans els èxits de finals dels 80 i tota l’època dels 90, amb això també la manera de viure i ser feliços sense tenir la necessitat d’estar enganxats a les noves tecnologies, i pel que fa a les noves generacions, es a dir nosaltres, ens ha servit per a trobar resposta al misteri de perquè els nostres pares s’emocionen cada cop que escolten una cançó tant antiga en una sèrie de televisió, doncs la música i la lletra son el reflex de una època molt emotiva i que possiblement els fa recordar moments de la seva joventut i que fins fa poquet nosaltres em pogut heredar a les butaques del teatre gràcies al treball de DagollDagom amb el musical al teatre Victòria de Barcelona.

Les cançons i la manera d’interpretar totes i cada una d’elles et porta a ser valent i a confiar amb el que fas, reflectant així la clau de l’amistat i les ganes de seguir vivint i de fer país. Ara sorgeix la idea de convertir el musical en una sèrie i en el teaser que es pot veure a la xarxa clarament pots identificar coses molt clares de casa nostra, com son els bonics paratges marítims, l’estima per el medi ambient i un sentiment català difícilment de representar amb una altre manera que no sigui amb les bones melodies, la caracterització dels personatges i els guions enriquits de simpatia per la cultura de casa.

Necessitem una sèrie que faci recordar a tothom d’on venim, perquè som així i perquè ens agrada sentir-nos catalans, serà la música? la cultura? o les ganes de ser protagonistes de les nostres històries sense embolcalls?

Demà dimarts molts estudiants de Catalunya es trobaràn davant de un examen el qual decidirà quin es el seu futur més immediat, si podràn cursar la carrera que volen, o bé si haurnàn de decantar per a una altre. Tot depenent de la nota que treguin. Però que ha passat abans de obtenir aquesta nota?…

Doncs que s’han passat prop de dues setmanes estudiant a fons, gairebé sense descans i privant-se de sortir de festa, quedar amb els amics i fer els primers banys de la temporada.

Aquesta reacció que es la més normal per aquestes dates, per sort o per desgràcia es en molts casos una cosa nova. Perquè… A quantes festes o quedades us heu quedat sense anar a canvi de estudiar un examen de ESO? Semblaries un extraterrestre si et quedessis a casa per estudiar un simple examen de matemàtiques o d’anglès. On vas a parar!

I davant d’aquesta situació podem arribar a dues conclusions, la primera seria que al saber que ens hi va el futur ens hi lluïm més, i per tant, la segona seria que durant la ESO no ens hi dediquem tant ja que arribem a un clima d’avorriment i de indiferència que es acaba per a descobrir que la seva importància es secundària.

Es realment així? (Jo ho crec…)

Bona sort a tots els estudiants que demà us examineu! 🙂

Doncs tot depen de les ganes que nosaltres mateixos hi posem per acabar assolint el nostre objectiu, i també es clar, voler assumir reptes però que no puguin superar la realitat, per tant em de deixar enrrere la fantasia de poder ser Superman i tampoc tenir la butxaca màgica del Doraemon i anar treien objectes com si de un basar xino es tractés.

I precisament i submergit dins d’aquesta incògnita de si els somnis es fan realitat o no, jo he editat el meu primer llibre ‘En directe des del meu somni’, on explico quin es el meu somni i si l’estic aconseguint o no. A més, també explico consells per a tots aquells que necessitin una ajuda extra per acabar fent allò que més els agrada.

I avui, lluny de ser una columna de les habituals, vull aprofitar per a convidar-vos als lectors d’aquesta columna a la presentació del llibre que es farà aquest dijous a les 18h a la llibreria Antifaz Comic de Bcn (C/Gran de Gràcia, 239).

Allà xerrarem sobre el llibre, amb la presència de diferents professionals del mitjà i gaudirem de l’actuació final del grup musical Radiocram, que estrenaran el seu tema en relació amb el llibre ‘En directe des del meu somni’.

Us hi espero a tots! 🙂

De petits a tots ens diuen que no parlem mai en desconeguts, perquè ens poden fer mal, perquè no els coneixem i sobretot sobretot que mai els hi expliquem coses personals.

Aquesta reacció es molt normal, i es la que ve per defecte, com quan compres un mòbil, la melodia de trucada que et ve el ring ring ring? Doncs igual.

Però veritablement em de ser tant rotunds a l’hora de dir això? Mai mai em de dirigir paraula a algú que no coneixem? Doncs aquí es on ens equivoquem. I ara entendreu perquè.

Dijous passat quan anava de camí a la meva feina de Onda Cero per les Rambles, a part de molta gent menjant gelats i parlant pel mòbil, un nen petit plorant, i el que en un principi semblava un nen enfadat no ho era, era un infant que havia perdut els seus pares i que era incapaç de trobar-los per enlloc. Llavors la meva reacció va ser apropar-m’hi, possar-me a la seva altura i preguntar-li que li passava, però ell no em responia. I llavors vaig entendre perquè, perquè ell ja havia après la lliçó de no parlar amb els desconeguts.

Al final, amb una galeta de xocolata vaig aconseguir que m’acompanyes de la mà fins a la policia de Plaça Catalunya, allà si que van aconseguir que parles i al dia següent vaig rebre un SMS notificant-me de la arribada del nen amb la seva família de nou.

Per tant, em de ser prudents amb el que ensenyem i marcar els ítems i excepcions necessaris per a poder sobreviure en una situació d’emergència! 🙂

La setmana passada us vaig prometre una segona part de les llegendes més curioses de la tele, i així ho faré, però avui parlaré d’aquelles llegendes urbanes de la tele, però que tenen com a protagonistes a les sèries infantils que tots coneixem.

Un episodi de Pokémon provoca atacs epilèptics.

Això que pot sonar com a broma, és tota una llegenda que corre per la xarxa des dels anys 90 que es va emetre aquesta sèrie i que va sortir la fama dels Pokémons arreu del món, i a hores d’ara encara se’n parla a fòrums i pàgines webs.

En aquesta ocasió la llegenda ha deixat de ser llegenda, quan s’ha confirmat la seva veridicitat.  Es tracta del capítol ‘Soldat elèctric Porygon’, els quals contenien una gran quantitat de explosions i centelleigs, que varen portar a l’hospital a més de 700 nens del Japó, per culpa d’aquest impacte visual. Aquest capítol en concret no s’ha tornar a emtre mai més.

Bart mor en un capítol secret de Los Simpsons.

Aquesta llegenda agafa com a base un capítol secret creat per els autors de la famosa sèrie, en la qual Bart Simpson moriria, i tota la seva família caurien en una desesperació, convertint així Springfield en un lloc fantasmal i sinistre.

Però per altre banda es diu que aquest es un rumor totalment fictici i que Bart només ha mort un cop en un capítol especial de Halloween, però per a després tornar a viure.

El ja famós últim capítol de Doraemon.

I arribem ja a la última llengenda i possiblement a la més coneguda de totes. En aquesta ocasió els protagonistes serien els nens de la sèrie infantil Doraemon.

Segons aquesta llegenda urbana, al final de la sèrie el nen protagonista, Nobita, desperta de un coma profund, per a mostrar que es un nen amb una infermetat terminal i que tots els capítols que em anat veient no eren més que una fantasia de un nen sense amics. Aquest possible rumor, ha acabat en moltes ocasions en manifestacions davant de la productora japonesa que va crear la sèrie. Però a l’hora també corren per la xarxa unes declaracions de un dels treballadors d’aquesta productora de sèries infantils, en les que diu que no hi ha un episodi final de Doraemon, ja que és una sèrie no lineal, i que tal com comença un capítol acaba.

Ja ho veieu, espero que ara quan veieu les sèries de la tele us les pogueu mirar amb una mica més de màgia i fantasiejant amb possibles històries que s’hi amaguin darrere! 🙂

Des de sempre han existit aquestes històries que s’han catalogat com a ‘llegendes’, donades les circumstàncies de que no existeixen proves suficientment verídiques que corroborin la veracitat d’aquestes.

I en coneixem moltes, les més populars la del monstre del llac Nés, també la de les rates comestibles i convertides en hamburgueses per el senyor MCDondal’s o també la eterna vida de Elvis Presley, que encara viu en una illa desconeguda, d’aquí la frase ‘El rey del Pop aún no ha muerto’.

Però centrant-nos en el món de la televisió també n’existeixen moltes i algunes de molt curioses. Anem a desvetllar-ne algunes…

Eva Amaral, és la filla secreta de la periodista Karmele Marchante

Aquesta podríem dir que és una de les més conegudes per tots. La història seria en que Karmele Marchante hauria tingut una filla en la seva època de soltera, la qual més tard es va fer coneguda per ser la cantant del grup de música Amaral, i que aquesta li va demanar a la seva mare que mantingués en secret el llaç familiar que les uneix, per així no perkjudicar la vida professional de cap de les dues. Però malgrat tenir un semblant físic, les dues ho han negat rotundament en diverses ocasions quan se’ls hi ha preguntat per el tema.

El pit explosiu de Anita Obregón

I qui no coneix aquest? La presumpta història hauria succeït mentre Ana Obregón tornava en un vol internacional, quan un dels seus pits ensiliconats va explotar, causant així un fort impacte entre tots els usuaris del vol. I molts anys després de que comencés a córrer aquest rumor, ella ha respost en diverses ocasions que lo únic que li ha explotat en un avió a estat un timpà.

La mort de la cantant Melody Ruiz

I com en tot, molts cops hi han cops que passen la línia de lo graciós i lo divertit, per a passar a crear autèntics drames. Com per exemple la falsa mort de la jove cantant Melody, la qual es va fer coneguda pel seu pas per diversos programes de televisió i per cantar el tema de El baile del gorila. En aquesta ocasió a finals del 2010, quan la fama de la cantant va baixar una mica, es va aprofitar per a fer córrer la notícia a la xarxa de una falsa mort de la cantant, i el motiu? Doncs n’hi havien per a donar i per a vendre. Des de un accident de tràfic, problemes amb les drogues i inclús una anorèxia aguda. Finalment, va ser la pròpia cantant qui va haver de demostrar a través de un video que seguia en vida.

I n’he trobat un munt més, però si us sembla el proper dilluns en faig un segon volum d’acord?

Fins llavors!

Articles més antics »