El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/sensepresses
Articles
Comentaris

No sé vosaltres però a casa, els divendres, toca cinema.

I seguint amb un costum que es troba a faltar a les sales actuals, moltes vegades fem sessió doble : una ‘primera sessió’ o projecció de tipus familiar amb els nostres fills, i una segona més tard, diguem-ne de temàtica més interessant on no sol faltar la degustació d’un bon vi per recuperar les forces perdudes durant la setmana.

Molts cops, en aquest clima de relax, ens ve de gust recordar clàssics i aprofitem qualsevol excusa per revisionar-los.

Aquesta setmana, per exemple, ens ve molt de gust revisar 3 films de fa exactament 50 anys. Tres pel.lícules de temàtiques ben diferents, però totes obres mestres que no et canses de veure una i una altra vegada. La dolça-amarga vida en blanc i negre de La Dolce Vita de Fellini, l’atmòsfera angoixant de Psicosi i el meravellòs guió de L’Apartament, són tres joies que val la pena recordar.


I si voleu algun vi per tastar-hi, també us en deixo 3 propostes :

Un blanc per L’Apartament : Gitton Père et fils Sancerre Les Belles Dames 2005. Una gran combinació de mineralitat i acidesa d’aquest sauvignon blanc amb l’amarga vida d’en Baxter.

Un negre per Psicosi : Finca La Milana 2005 del Celler Albet i Noya. La complexitat i subtilesa d’aquesta milana us ajudarà a oblidar els ocells de l’habitació d’en Norman Bates.

Un altre negre per La Dolce Vita : Fagus 2006 de Coto de Hayas. La dolça expressió d’aquesta garnatxa de vinyes velles lligarà perfectament amb l’àcidesa de la vida nocturna romana.