El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Darrers tastos

Hola Envinats,

No vull deixar escapar l’oportunitat de fer-vos coneixedors dels darrers vins que he tastat, més que res per estar al corrent de noves troballes o simplement conéixer l’evolució de vins, que en un moment o altre, ja hem tastat.

Ahir, revetlla de Sant Joan, vaig tenir el goig de gaudir amb els amics Miquel Fuentes, Marta Garcia, Josep Ventura, Susanna Pericot i la meva dona l’Helena Figueras, d’un vi que ja tots coneixem, com es el Fagus de Bodegas Aragonesas, DO Campo de Borja, anyada 2004. Aquesta ampolla la vaig adquirir juntament amb dues més, ara farà dos anys. He de dir que en el seu dia ja era un vi fantàstic, però amics meus, la seva evolució en aquests dos darrers anys és, indiscutiblement, apoteòsica. Fruita madura, roure cremòs. Saboròs i gras i amb una accentuació inusual dels seus records de xocolata i regalèsia. FORMIDABLE!!

Per altre banda, també he tingut una experiència decebedora. Avui per dinar, hem obert una ampolla de Les Masies de Poblet del Celler Abadia de Poblet, DO Conca de Barberà, 100% Pinot Noir, anyada 2005. Que voleu que us digui!! La veritat es que el vaig tastat juntament amb en Dani Coll, en la nostre visita per aquelles terres i ens va agradar. Però avui, juntament amb l’Helena, l’hem trobat excesivament alcohòlic i sense massa expressió varietal. La veritat es que la finesa i elegància d’un raïm com es el Pinot Noir, no l’hem sabut trobar enlloc. En resum, una decepció! Però evidenment, se li donarà una segona oportunitat!!

Bé, aquí us deixo això. Espero les vostres apreciacions si hi ha algú que hagi tingut la ocasió de tastar-los.

Salut envinats!
Carles Ovide