El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Darrers tastos

Hola Envinats,

No vull deixar escapar l’oportunitat de fer-vos coneixedors dels darrers vins que he tastat, m√©s que res per estar al corrent de noves troballes o simplement con√©ixer l’evoluci√≥ de vins, que en un moment o altre, ja hem tastat.

Ahir, revetlla de Sant Joan, vaig tenir el goig de gaudir amb els amics Miquel Fuentes, Marta Garcia, Josep Ventura, Susanna Pericot i la meva dona l’Helena Figueras, d’un vi que ja tots coneixem, com es el Fagus de Bodegas Aragonesas, DO Campo de Borja, anyada 2004. Aquesta ampolla la vaig adquirir juntament amb dues m√©s, ara far√† dos anys. He de dir que en el seu dia ja era un vi fant√†stic, per√≤ amics meus, la seva evoluci√≥ en aquests dos darrers anys √©s, indiscutiblement, apote√≤sica. Fruita madura, roure crem√≤s. Sabor√≤s i gras i amb una accentuaci√≥ inusual dels seus records de xocolata i regal√®sia. FORMIDABLE!!

Per altre banda, tamb√© he tingut una experi√®ncia decebedora. Avui per dinar, hem obert una ampolla de Les Masies de Poblet del Celler Abadia de Poblet, DO Conca de Barber√†, 100% Pinot Noir, anyada 2005. Que voleu que us digui!! La veritat es que el vaig tastat juntament amb en Dani Coll, en la nostre visita per aquelles terres i ens va agradar. Per√≤ avui, juntament amb l’Helena, l’hem trobat excesivament alcoh√≤lic i sense massa expressi√≥ varietal. La veritat es que la finesa i eleg√†ncia d’un ra√Įm com es el Pinot Noir, no l’hem sabut trobar enlloc. En resum, una decepci√≥! Per√≤ evidenment, se li donar√† una segona oportunitat!!

B√©, aqu√≠ us deixo aix√≤. Espero les vostres apreciacions si hi ha alg√ļ que hagi tingut la ocasi√≥ de tastar-los.

Salut envinats!
Carles Ovide