El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/josepmartinoy

[youtube]KqW0hjxghO0[/youtube]

Les femelles dels mamífers generen generalment durant el part natural unes hormones que si no apareixen provoquen que la mare no cuidi a la cria.  En el cas dels humans passa exactament el mateix, però les noves tècniques de parts quirúrgics fan que cada vegada les dones alliberin menys d’aquestes hormones que exciten l’instint maternal i se’ls hi hagi de subministrar artificialment. A Las Palmas de Gran Canària s’ha celebrat el Congrés Interatlàntic sobre Part i Investigació en Salut Primal que ha reunit un miler d’experts en obstetricia i ginecologia, dirigit per Michael Odent. Aquest ginecòleg francès, que és pioner en la promoció del part fisiològic i precursor de les banyeres de dilatació, ha denunciat que a tot el món occidental estan baixant el nombre de dones que donen a llum gràcies a l’alliberament d’hormones naturals, la més important de les quals és l’oxitocina, i que s’han generalitzat excessivament les cesàries. Odent assegura que aquesta generalització ha provocat que fins i tot a les dones que encara donen a llum per via vaginal se’ls hagi de subministrar un substitut farmacològic perquè puguin reproduir el que fan aquestes hormones naturals, batejades com ‘hormones de l’amor’, ja que a elles també els hi costa molt alliberar-les per no estar en un entorn adequat.

Odent explica que la majoria de dones pareixen amb un sèrum. amb oxitocina sintètica, que reemplaça l’oxitocina natural. Que aquestes dones no poden alliberar les endorfines, necessiten anestèsia epidural, i tot això fa que s’inhibeixi l’alliberament d’aquestes hormones naturals.

El més interessant del què diu aquest ginecòleg és que es pregunta que pot passar d’aquí poques generacions si tots els naixements es fan de forma artificial o si de cop aquestes hormones artificials deixen de tenir l’efecte desitjat. El fenomen és nou per la Humanitat i el seu desenvolupament futur, per tant, és tota una incògnita.